Over ons

Over ons

Restaurant Roka

Deze door ons gekozen naam voor ons restaurant is een samensmelting van twee Japanse woorden “RO” en “KA”.

“RO” staat voor: een plek waar mensen samenkomen om gezellig te drinken, eten en te socializen.
“KA” staat voor: vuur en warmte. Vuur vertegenwoordigt onze open keuken en de warmte komt voort uit de gezelligheid en de beleving die we willen creëren met iedereen.

Restaurant Roka is een Japans restaurant met een knipoog naar de Westerse keuken. Een nieuw concept, met een belangrijk facet wat wij “beleving” noemen. Beleving van de pure keuken, het pure eten en de interactie die u heeft met onze keukenbrigade die u laat zien hoe al onze gerechten bereidt worden. Onze keuken is namelijk open. Hierdoor leggen wij extra accenten op hygiëne, service, gastvrijheid en kwaliteit. Wij willen voor u als gast een thuis zijn. U moet optimaal genieten van uw avondje uit en hier zorgen wij voor. Wanneer u dan de volgende keer weer bij ons aanschuift, dan weten we dat u zich bij ons thuis voelt en dat is voor ons een bevestiging dat we ons doel bereikt hebben.

Waar voorheen het Griekse Restaurant “Samos” was gevestigd in de Kerkstraat, is sinds 2 augustus 2014, na een grondige verbouwing ons eigentijdse Restaurant Roka geopend.

Wij, Kean en Haiyong, beiden opgegroeid in echte horeca families, begonnen, na afgestudeerd te zijn aan M.H.S. de Rooi Pannen te Tilburg, een Japans restaurant, ook in de plaats Tilburg. Later hebben we nog een Japans restaurant geëxploiteerd in Eindhoven en sinds augustus 2014 dus ons prachtige restaurant Roka in de Kerkstraat te Helmond.

We hebben ook een terras met terrasschermen. Tijdens de mooie zomermaanden is het open. Ook daar is het leuk om te dineren.
Restaurant Roka bevindt zich in het Centrum van Helmond, tegenover de Lambertuskerk, om de hoek bij Bakkerij Bart en in de straat van de Rabobank.